REGNSKAP NORGE-PODDEN

REGNSKAP NORGE-PODDEN: ÅRETS OVERSKUDD 2022 OM KVINNELIG GRÜNDERSKAP OG UTVIKLINGEN I REGNSKAPSBRANSJEN

Ny regnskapsførerlov kan øke andelen kvinnelige toppledere i regnskapsbransjen. Det tror Linda-Mari Hatmosøy. Hør hvorfor i ukens podcast-episode!

07.11.22 Skrevet av  Lene N. Sundalskleiv, Regnskap Norge

Linda-Mari Hatmosøy er kommersiell leder og co-founder i Flytsona AS. Hun er også styremedlem i nettverket Kvinner i Næringslivet (KIN) og vinneren av bransjeprisen Årets Overskudd 2022. I denne ukens episode snakker hun om kvinnelig gründerskap og utviklingen i regnskapsbransjen.

Regnskap Norges lønnsundersøkelse viser at det er tilnærmet likelønn i bransjen. Samtidig viser den at flertallet av topplederne er menn, til tross for at det er flere kvinner enn menn i bransjen. Ukens gjest tror at ny regnskapsførerlov vil øke andelen kvinner i topplederstillingene. Linda-Mari er selv kvinnelig gründer og leder i regnskapsbransjen. Her deler hun sine erfaringer og gir tips til andre gründerspirer.

Sammen med vert, Rune Aale-Hansen, diskuterer også Linda-Mari utviklingen i regnskapsbransjen. Rekruttering, kompetanse, teknologi, rådgivning og kontroll er temaer som oppsummerer samtalen. Ifølge gjesten er den største utfordringen systemleverandører som snakker ned viktigheten av jobben som regnskapsføreren gjør.

Hør Regnskap Norge-podden på Spotify

Hør Regnskap Norge-podden på Apple Podcasts

Hør Regnskap Norge-podden på PC 

DIREKTE REGISTRERIGN AV A-MELDINGEN

NY LØSNING FOR DIREKTE REGISTRERING AV A-MELDINGEN

Skatteetaten utvikler ny og enklere løsning for direkte registrering av A-meldingen.

01.11.22 Skrevet av  Lene N. Sundalskleiv, Regnskap Norge

Skatteetaten lager nå en ny løsning for direkte registrering av a-meldingen. Den nye løsningen får navnet A10. I løpet av 2023 skal den erstatte dagens a-meldingsskjema, A01, i Altinn.

Ifølge Skatteetaten er den nye løsningen enklere å bruke, og pålogging vil skje via skatteetaten.no.

Løsning vil gradvis åpnes fra og med september. I første omgang åpnes A10 kun for utenlandske opplysningspliktige som er oppdragstakere i Norge. Ønsker du, eller en utenlandsk opplysningspliktig som du rapporterer på vegne av, å ta i bruk A10 nå, kan du kontakte Skatteetaten på era@skatteetaten.no for å se om du er blant dem som kan ta i bruk løsningen nå.

Skatteetaten: Nyhetsbrev fra a-ordningen (oktober 2022)

HAR DU KUNDER SOM ØNSKER Å SØKE OM STRØMSTØTTE?

Merk deg at søknadsfristen ligger an til å bli 9. desember.

09.11.22 Skrevet av  Knut Høylie, Regnskap Norge

Forskrift om energitilskuddsordningen for næringslivet er på høring. Høringsfristen er satt til fredag 11. november. Etter det vi forstår legges det opp til at søknader skal kunne sendes inn fra medio november, noe som gjør at forskriften må ferdigstilles straks etter høringsfristens utløp.

Samtidig som Altinn åpner for mottak av søknader, blir kontrollhandlingene som regnskapsfører eller revisor må gjennomføre kjent. Disse kontrollhandlingene må gjennomføres før regnskapsfører/revisor kan bekrefte søknaden. Det må forventes at dette blir noe tidkrevende oppgave, og det er derfor heldig å sette av tid allerede nå.

KORT SØKNADSFRIST
I høringsnotatet fremgår det at departementet ønsker kort søknadsfrist; allerede 9. desember. Dette har sin bakgrunn i at det er politisk ønskelig å få gjennomført utbetalingene før utgangen av 2022.

Regnskap Norge ser en rekke praktiske utfordringer knyttet til så kort søknadsfrist, og vil påpeke dette i vårt høringssvar. Det må likevel tas høyde for at endring av fristen er relativt lite realistisk.

Les mer om høringsforslaget fra Regjeringen.

Les mer om kravet til bekreftelse fra regnskapsfører/revisor.